Шукати в цьому блозі

четвер, 23 квітня 2020 р.

Туристично-краєзнавча робота в контексті інтегративності компетентнісного підходу в навчанні. З досвіду роботи методичних установ та педагогічних колективів Борщівського району


У сучасних умовах глобальних викликів, зумовлених економічними та соціальними перетвореннями, перед учителем географії постають методичні і дидактичні завдання – через краєзнавчу роботу формувати в учнів почуття патріотизму, екологічної свідомості, високої моральності.
Із метою обміну досвіду по даній проблемі 12 березня за участю Тернопільського ОКІППО проведено семінар-практикум для методистів з географії методичних кабінетів та ОТГ на тему: «Туристично-краєзнавча робота в контексті інтегративності компетентнісного підходу в навчанні. З досвіду роботи методичних установ та педагогічних колективів Борщівського району
Відкрив захід Ігор Вітенко, заступник директора з наукової роботи та міжнародного співробітництва Тернопільського ТОКІППО.
Ігор Михайлович ознайомив учасників із еколого-освітньою діяльністю засобами туризму, звернув увагу на нагальні проблеми екологічної культури.
Сучасні методологічні та теоретичні підходи в туристсько-краєзнавчій роботі змістовно висвітлила методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тернопільського ТОКІППО Лілія Криховець-Хом’як.
Акцентувала увагу учасників семінару на особливостях організації освітнього процесу у закладах освіти Борщівського району, що є актуальними відповідно до освітніх реформ, завідувач районним методичним кабінетом Інна Лань.
Борщівщина вразила гостей не тільки автентичними вишиванками, а й творчими і мудрими педагогами, які не лише ознайомили учасників із педагогічними та методичними знахідками освітян Борщівщини, але й презентували свій досвід практичної діяльності.
На аспектах підвищення якості географічної освіти зупинився Віктор Борщівський, вчитель географії Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Борщівської ОТГ. Він також презентував посібник «Рекомендовані туристські маршрути Борщівщиною».
Людмила Щур, вчитель географії Королівської ЗОШ І-ІІ ст.. Борщівської ОТГ, на прикладі ситуаційних завдань і вправ продемонструвала свою систему формування краєзнавчих компетенцій на уроках географії.
Туристсько-краєзнавчі матеріали при вивченні географії презентувала Ярослава Шпак, вчитель географії Кудринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Мельнице-Подільської ОТГ.
Неординарно своє педагогічне мистецтво у формі майстер-класів представили вчителі району Ольга Бугера, вчитель географії Кривченської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Ольга Шупенюк, вчитель географії Лосяцької ЗОШ І-ІІ ступенів Скала-Подільської ОТГ.
Підвели підсумки роботи семінару-практикуму методист районного методичного кабінету Марія Гришкова та методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тернопільського ТОКІППО Лілія Криховець-Хом’як.


Немає коментарів:

Дописати коментар